Erään mukana olevan  slyin hieno ajatus syntyi  sattumasta, kun hän selaili upeita ulkomaisia kakkulehtiä kirjakaupassa! Tätä ajatusta on nyt yhdessä tuumailtu ja hieman jatkojalostettu kokeiltavaksi alkaneelle kevätkesän SLY -kierrokselle.

Ole tarkkana, sinä saatat saada englannin kielisen ”Cake Craft & Decoration” –lehden toukokuun numeron, May 2012 ! Niitä kulkee kierroksella kaikkiaan 6 kappaletta ja tavoittavat ainakin 18 rinkiin osallistujaa. - Halutessaan lehden voi postata tai jonkin kohdan siitä omaan blogiinsa. Kokeiluja olisi mielenkiintoista seurata. Kaikki on vapaehtoista.
 
 
Jos tämä lehti ilmestyy eteesi slypaketista tai kirjekuoresta,
toimi silloin seuraavasti Emolle raportoinnin jälkeen:
1.
Lehti ei ole ikiomasi, mutta saat lukea sitä ihan vapaasti toukokuun, kokeilla reseptejä, tutkia ideoita tai kopioida niitä myöhemmin tehtäväksi.
Muista ottaa kuvia ja laittaa kuva Emollekin tai mahdollinen postauslinkki, jos teet jotakin, kun lehti on sinulla, SILLÄ...
 
2.
Sinun tulee laittaa lehti kesäkuun pakettiin omalle slyparillesi. Ehkä annat vinkin "kokeilepa tätä sivulta x !"  tms.
Lehden saanut parisi puolestaan laittaa raportin Emolle ja tutustuu rauhassa lehden tarjoamaan sisältöön,  kopioi tai kokeilee ohjeita, laittaa kuvan/linkin Emolle kokeiluistaan.... JA SITTEN:
 
3.
Kesäkuussa lehteä lukenut laittaa sen oman slymuistettavan pakettiin heinäkuussa!  Heinäkuussa ko. lehden saaja raportoi tavalliseen tapaan Emolle ja saa kuittauksessa ohjeet siihen, miten lehden sitten käy !
 
Otetut kuvat kokeiluista laitetaan esille SLY -sivuille normaalien "slypaketista leivottu" -tapaan, mutta erilliseen "lehdestä kokeiltua" -osioon.
 
Toimisiko tällainen ?
Olisiko jatkossa kenties mahdollista lähetellä muutamia uusia ulkomaisia lehtiä ristiin rastiin kierroksien aikana paketeissa tai kirjeitse ?
 
On kaksi tapaa lukea vieraskielisiä leivontaan liittyviä lehtiä ja kirjoja.
Toinen on tietenkin se, että lukee niitä, vaikka silloinkin tulisi olla hallussa leivonnasta suomalaiset leivonta-aakkoset, jotta ymmärtää reseptien salat ja tietää millä jokin puuttuva aineosa voidaan korvata yms.
Ja se toinen - selailla, katsella (koristelu)kuvia ja  kopioiden tai kehittellen niistä sitten ajatuksia omiin leipomuksiinsa! Kielikurssille ei tarvitse mennä kakun takia.
 
Mainittakoon, ettei kyse ole mistään lehden tilaamisesta, pakko-ostosta tai edes mainostamisesta, eikä missään nimessä kotimaisten julkaisujen varpaille astumisesta. Asian ydin on puhtaasti kokeilusta, miten ulkomaisen lehden uusien tuulien ammentaminen toimisi "kiertävät kakkulehdet" –ajatuksena eri slykierroksilla. Yleensä tällaiset julkaisut ilmestyvät keskimäärin 3-4 kertaa vuodessa, joten meidän rytmiin tämä soveltuisi vallan mallikkaasti. - Tätä kirjoittaessa ei nami-hiiri vielä tiedä miten yksittäisen lehden postitus hinnoitellaan kotimaassa, sillä painoa on ohutta kirjettä huomattavasti enemmän.
 
Mietiskellään ja tuumaillaan yhdessä ! nami-hiiri-Emo 
 
Nämä asiat ovat kiinnostaneet /kokeiltu:
Tämä uusi toukokuun numero, jota ringissä kiertää kaikkiaan kuusi kappaletta, ilmestyi ensimmäisenä  Piipan keittiöön. Ja siellä lehteä selailtiin mainoksia myöten:
 
 
"Lehtikierrätys oli mahtavan mukava yllätys ja sieltä olisin voinut kokeilla vaikka mitä, mutta tyydyin (loput korvan taakke) sivu 23 pienen mainoskuvan sovellukseen josta liitteenä kuva siis cake pops makuna domino-pätkis-valkosuklaa."  PiipaK