Haluaisitko SLY kierroksen Emoksi ?

Salliiko aikasi ja kykenetkö toimimaan Emona yhtäjaksoisesti miltei 4 kk kerrallaan, kun huomioidaan myös ilmoittautumisaika kaavakkeineen, sekä parien jako ?

On todella tärkeää, että Emo lähtee avoimin mielin mukaan, mutta on varautunut ihan kaikkeen. Suuria ryhmiä vetäneiden kokemuksesta tiedetään, että varsinkin suureen osallistujien joukkoon mahtuu niitä, jotka eivät asioita hoida annettujen sääntöjen/ohjeiden puitteissa. 

Niitäkin löytyy, joilla/joille ei koskaan ole mikään hyvin. Onneksi näitä rinkiläisiä on hyvin pieni määrä osallistujista, tuskin ollenkaan. 

Emoa itseään auttaa tietynlainen järjestelmällisyys, mutta tämähän on ihan jokaisesta itsestään kiinni, jotkut selviävät kaaoksestakin paremmin, kuin toiset. Ringit ovat niin erilaisia, kun on esim. 15-20 osallistujaa verrattuna lähes 40 osallistujan kierrokseen. 

Mitään ’harmituslistoja’ ei pitäisi oikeasti olla, koska mukaanhan lähdetään omasta halusta ilahduttaa toista henkilöä. Mutta sen turvin on pystytty tuotakin joukkoa karsimaan. 

Palautetta - asiallista ja ei asiallista - pitää emon pystyä ottamaan vastaan tai on ottanut väärän tehtävän suoritettavakseen. – Asiallinen selvitys on aina paikallaan, rakentavaa ja hedelmällistä. Riitely ja sanasota on turhaa ja turhauttavaa. 

Nami-hiiri ’etähaastatteli’ sähköpostilla aikoinaan useita kierroksia vetänyttä ”Pinkkistä” ja pyysi lopuksi vielä tiivistämään kaiken pähkinänkuoreen. "Pinkkis" mietti ja totesi, että ehkä se kuuluisi näin:

  • Ennen emoilun aloitusta, mieti hyvin tarkkaan, haluatko varmasti hoitaa ringin asioita reilut 3kk? Salliiko aikataulusi sen? 
  • Valmistaudu kohtaamaan niin positiivista, kuin negatiivistäkin palautetta. Älä  odota itsellesi kiitosta ja glooriaa, mutta muista antaa kiitosta ja kannustaa rinkiläisiä.
  • Ole avoin ja joustava, unohda sekuntikello, mutta pidä langat käsissäsi. Keskustele rinkiläisten kanssa, ongelmia tai ei.
  • Tiedota SLY -blogissa kaikesta, mikä tuntuu tärkeältä, olipa se sitten sitä, että paketit ovat lähteneet myöhässä tai et ole itse koneen äärellä viikonloppuisin.
  • Olet ehkä muutaman päivän matkoilla, niin miten rinkiläinen tavoittaa sinut yllättävässä tilanteessa?  Näin olet myös esimerkkinä rinkiläisille ! 
  • Iloinen mieli, hyvä huumori ja positiivisuus auttavat pitkälle!
  • Jos sinulle kierroksen Emona tulee mitä tahansa ongelmia, joista tuntuu ettet yksin selviä, ota yhteys edellistä rinkiä vetäneeseen Emoon ja/tai SLY Moderaattoriin.

Emoksi haluavat voivat kontaktoida suoraan  originaali SLY -pääemoon: [email protected]

Säännöt yms. uusVuodatukseen liittänyt kopioista n-h